Norgescup i Mo

V__A0F3Pallen fra 17-21 på stafetten. Sammen med Karoline og Kristoffer står Hans Ruud fra Tingelstad, som gikk andreetappen.


Nok en Norges Cup er avsluttet og utøvere og støtteapparat har kommet seg hjem igjen. Etter en lang tur med enten tog eller bil.
Samtidig er det bare to uker siden etter flotte dager i Stryn. Den gangen med tre pallplasser og ni topp ti plasseringer i tillegg. Så det var mye å følge opp i Mo i Rana.

I Mo i Rana var det NC sprint og fellesstart og NM i mix stafett som stod på programmet.

Som vanlig var det mange og gode resultat fra Vingromløperne. Det er langt å reise med vi hadde med oss
12 Vingromløpere og stødig støtteapparat. Totalt ble det tatt fire pallplasser og åtte topp ti plasseringer av Vingroms løpere i Mo i Rana.

Fredag var det fellesstart for alle unntatt M 17-18 og 19. Disse gikk sprint.
Det var greie forhold med litt vind og snøbyger. I M20-21 ble Kristoffer best med en andreplass med 17 treff. Også Espen fikk 17 treff som holdt til en 12 plass. Amund skøyt hakket bedre og ble 19 med 18 treff. Anders ble 10 med 16 treff. I senior fikk Sondre en fin 20 plass med 15 treff. Kanskje en bom eller 2 for mye, men det er en hard klasse. Blant jentene gikk Karoline inn til en syvende plass i K20-21. Hanne ble ti i K-17 , mens Stine og Mathea ble henholdsvis åtte og ti i K19. Med andre ord; mange flotte resultat i krevende klasser.

Lørdag var øvelsene snudd, slik at de som gikk fellesstart gikk sprint og motsatt.
Av resultater ble det andreplass til Kristoffer 0-2 og fortsettere å gå fort på ski
Med gul ledertrøye. Karoline tok en 4 plass i K 20-21 mens Hanne tok en flott 6 plass i K-17 og Stine en 5 plass i K-19. Ellers i M-20-21 gikk anders in til en 6 plass og Amund til 20 plass med 0-1. God skyting. Det var kun en med 0-0 i denne klassen. Espen hadde en god helg med 13 plass fredag og 12 plass lørdag. I seniorklassen hadde vi bare med Sondre han gikk inn til 34. plass på fellesstarten. Blant guttene som gikk sprint var det Sivert som gjorde det best med tredjeplass.
Nå er det bare å toppe formen til Ungdoms-OL. Ellers gikk både Peder og Gaute gode løp med henholdsvis 22. og 48. plass i sin klasse.

På søndag var det Mix stafett. Stafett er alltid spennende og uforutsigbart. «Stafett er stafett» var det en kjent TV-kommentator som en gang sa.
Vingromløperne var involvert i alle klasser. Totalt var åtte Vingromløpere med på stafetten.
I klasse senior-17 ble det en flott fjerde plass til Amund og Sondre. I 17 -21 ble det seier og NM gull til Karoline og Kristoffer. Andre laget til Oppland i denne klassen, med Stine, gikk inn til 20 plass.
I klasse 17-18 gikk Hanne og Peder inn til en flott sjetteplass.

Nå er det bare tre uker igjen til Junior NM i Granåsen. Da er vi på plass igjen. Men før det, er det ØM på Dombås!

Alle resultat kan leses på: Bossmo & Yttern sine nettsider

Foto: Bjørn Jonsson (øverste) og Anders Brun Hennum (øvrige)ABH_1875Kristoffer Jonsson


ABH_2042Stine Persson


ABH_2098Sivert Bakken


ABH_1882Espen Fystro