Norges Cup på Beitostølen

Persson og Bakken seier sprint

Med Norges Cup’en på Beitostølen er også Norges Cup’en for juniorene i gang. Sesongen er kommet ordentlig i gang.
Som vanlig (nesten) ble det en god helg for Vingromingene. Det ble særlig en flott helg for Sivert og Hanne (bildet over) med seier på Sprinten på søndag.
Begge er deres første NC seirer. Det lover veldig bra i fortsettelsen på Lillehammer to uker senere.

Det var også andre Vingrominger i aksjon.
Under normalen på lørdag var det Peder O. som hadde størst grunn til å juble. Det ble pallplass og 3. plass på Normalen. En veldig god prestasjon. Også i klasse M 20/21 ble det pallplass med Anders Juveli på 3 plass.
Gode resultater på normalen ble det også for Kristoffer med 6 plass i M 20/21. Sivert med 7. plass i M18, Stine med 6. plass i K19. Espen kom inn på poengplass med 20. plass i M20/12. Også Hanne med 9 plass
I K17, samt Karoline med 11. plass i K 20/21. Ellers var det bra å se at Ingvar var tilbake i NC konkurranses igjen med en respektabel plassering etter meget god skyting. Også Gaute begynte med god skyting med fikk det verre på de to siste skytingene.
Erik i M19 endte på plassen bak Ingvar også med god skyting.

Under Sprinten på søndag ble det som tidligere nevnt Hanne og Sivert som kunne juble for seier. Ikke nok med at begge vant. De fikk 0-0 begge to. Det gjorde også Anders Juveli som gikk in til en ny 3. plass i M 20/21. I denne klassen gikk Kristoffer inn til 8. plass etter mellomgod skyting, men veldig rask på ski. Amund kom tilbake med en 10. plass i samme klasse. Både Anders, Kristoffer og Amund har en fot i dørsprekken til Junior VM. NC på Lillehammer vil avgjøre om noen blir med.
I K20/21 gikk Karoline seg opp til 8. plass. Espen fikk det litt tyngre og endte på 32 plass i 20/21 på sprinten. Erik fikk en god første skyting men på stående ble det litt mye bom. Til slutt en 54 plass.

Samtidig med Statkraft Cup for juniorene gikk DnB Cup for seniorene. Eneste løper i senior fra Vingrom var Vemund. Dette er første sesongen for Vemund som senior. Det ble en 19. plass på normalen og en 18. plass på sprinten, med meget god skyting. Vemund kommer sterkere igjen. Våre andre seniorer, Vetle og Sigrid var begge uttatt til IBU Cup og gikk derfor ikke.

Første NC lover godt for sesongen med totalt 5 pallplasser og 7 topp ti plasseringer i tillegg. Samt flere gode enkelt prestasjoner. Det skal bli spennende å komme på hjemmebane neste gang i januar 2016.

Alle foto: Jallapress

Vem RGVemund R. Gurigard

Kr Jonsson 2Kristoffer Jonsson

Ka KnottenKaroline Knotten

A OwrenAmund Owren

Juveli 402Anders S. Juveli i rygg på Sondre Bollum

Espen FEspen Fystro