NM på Dombås og sesongslutt

Kristoffer vinner NC16 DombåsKristoffer tok med seg den gule trøya etter en flott sesong. Foto: H. Persson

Sesongen er slutt.
Med Senior NM og junior avslutningen er sesongen for 2015-2016 avsluttet. For mange juniorer var det også en mulighet til teste seg mot seniorene. Da særlig på sprinten, hvor det var stor deltakelse.
Dombås hadde gode forhold til å være sent på året. Noen utfordringer med føre ble det likevel.

For juniorene var det særlig knyttet spenning til Statkraft cupen og avslutningen av denne.
I klasse M17 ble det 13. plass i cup’en etter en 19. plass i rennet for Peder, Sivert i, M18, endte på 5. plass etter en 21. plass med noe tillegg på rennet, var noe uheldig her, men to OL gull oppveier kanskje litt. Hanne tok en fin 7. plass i cup’n etter en 13. plass i siste rennet.

I K 19 ble det en fin 9. plass for Stine i NC etter en 11. plass i rennet og Mathea endte på 12. plass etter en bra 9. plass. I K 20/21 var det spenning om Karoline klarte pallen i denne NC. Det ble en flott 4 plass til slutt etter 9 i rennet. For guttene ble det seier i Statskraft Junior cupen for Kristoffer etter en tung dag i sporet som nr. 12. i rennet. Cup’en var nesten i havn før rennet etter en meget god og jevn sesong. For Anders ble det 10 plass i Cup’en etter 14. i rennet og Espen med 19. plass etter 15. i rennet.
Det var mange gode resultat og ett godt utgangspunkt for trening og motivasjon for neste sesong. Amund ble til slutt 26 i cupen etter en 24. plass i rennet.

Siden dette var senior NM også.
NM startet med stafetter. Både Sondre og Kristoffer gjorde meget gode etapper og vekslet i tett. Noe mange bom for Vemund og Vetle ble det til slutt 10 plass.

På sprinten var det Sondre som hadde beste resultat av gutene med en 15. plass. Dette står det respekt av. De nærmeste Vingromingene var Vetle på 25. plass og Vemund på 30. plass. De andre ble litt lengre bak.
Under jaktstarten gjorde Vemund ett meget godt løp og gikk seg opp fra 30. plass til 7. på jakt starten. Sondre gikk seg ned til 30 og Vetle ble 34.
Blant jentene var det Sigrid som hadde beste sprint med 11 plass. Stine fulgte på 37 og Mathea rett bak på 39. plass. En god innsats for disse blant seniorene. På jaktstarten var det bare Sigrid som gikk. Hun gikk seg opp til en meget bra 6 plass.

På årets siste renn, fellesstarten på søndag, var det Vetle som ble beste Vingrominger med 15. plass etterfulgt av Vemund på 25. og Sondre på 29. plass.

Med dette var sesongen over. Vi går nå inn i en spennende tid hvor nye lag og trenere skal settes for neste år. Og nye treningsplaner starter fra mai. Sett med Vingrom øyne har dette vært en god sesong for de fleste juniorer og seniorer. Kanskje ikke alle nådde sine mål, men snart kommer nye sjanser.

Ha en god sommer.